עסק משפחתי הינו בראש ובראשונה עסק.
מעבר למורכבויות ולאתגרי ניהול ועבודה בעסק – בעסק משפחתי קיים רובד נוסף של מערכות יחסים עמוקות וארוכות ועל כן ליווי עסקים משפחתיים חייב לקחת בחשבון הן את העסק כעסק והן את מערכות היחסים הייחודיות והמורכבויות שלהם.
כיום יועצים ועורכי דין רבים נותנים את הדעת לשלב המעבר הבינדורי בעסקים משפחתיים . שלב חשוב ומאתגר (33% מהעסקים המשפחתיים מתקשים בצליחת שלב זה).
עסק משפחתי שנבנה ומנוהל נכון משלביו הצעירים מגיע למעבר הבידורי מוכן, איתן ובעל סיכויי השרדות גבוהים יחסית.
אבל למה לחכות לשלב המעבר הבין דורי על מנת להתייחס לייעוץ לעסק המשפחתי כאל התמחות? מחקרים מצביעים כי עסק משפחתי שמנוהל נכון רווחי בכ 14% יותר ביחס לעסק שאינו משפחתי (חוצה קטגוריות).
לאילו סכנות העסק שלכם חשוף בשנים הראשונות?
מינוי בן משפחה חסר כישורים מתאימים למשל למנהל החשבונות, יכול להוביל לטעויות חשבונאיות גורליות שייפגעו בתזרים ויסכנו את העסק.
פוגעת בתפקוד וגורמת למשימות חשובות ליפול בין הכיסאות.
מקרים שבהם המטען הרגשי של בני המשפחה מקרין על התפקוד העסקי: כאשר אח רוצה "להחזיר" לאחותו בעקבות מריבה בחיים האישיים, הם יתקשו לשתף פעולה בעסק.
ייעצתי לעסק משפחתי, בו האח הצעיר שימש כמנכ"ל בזמן ששאר האחים התייחסו אליו כמו אל האח הקטן וזלזלו בהחלטותיו, באופן שהקשה על החברה לתפקד.
למשל הכנסת בן משפחה לעסק בלי לבחון את מידת ההתאמה או קביעת גובה המשכורת עפ"י הרצון של בן המשפחה ולא בהתאם לתפקיד, פוגעים בתפקוד העסק ובביצועיו
הנטייה של בני המשפחה לאמץ זווית ראייה דומה, עלולה ליצור עיוורון לסכנות ולהזדמנויות אפשריות
כאשר כל צד מונע ע"י האינטרסים הצרים שלו ומנוהל ע"י רגשות ופחדים, האחדות הפנימית נסדקת ונשקפת סכנה לשותפות.
מה אני עושה/ אסטרטגיית להעריך מחדש, לחשוב מחדש, להתאים מחדש?
לעיתים גם ההבנה שמערכות היחסים פוגעות בביצועי העסק המשפחתי, לא מובילה לפתרון: זאת מכיוון שבעסקים משפחתיים רבים ישנה נטייה להותיר את המצב כמו שהוא, בשל החשש להתמודד עם המטען הרגשי הנפיץ. איך יוצאים מהמלכוד
באמצעות הניסיון כיועצת עסקית והמומחיות באימון יחסים, פיתחתי אסטרטגיה הרותמת את הדינמיקה המשפחתית למען ההצלחה העסקית בעשור הראשון לחיי העסק: אסטרטגיית להעריך מחדש, לחשוב מחדש, להתאים מחדש
הליווי האישי
1. הציר שנע בין היחיד (הסתכלות על האדם כפרט, על שלל צרכיו, רצונותיו ושאיפותיו) לבין ה- יחד (הסתכלות על הצוות כיחידה ועל המטרות המשותפות).
2. הציר שנע בין התפקוד היומיומי בארגון לבין צמיחה והתפתחות של עובדיו.
התנועה על 2 צירים אלו רותמת את העובדים למען הצלחת העסק המשפחתי ברמת הארגון, הערך ללקוח, הדרך להתחרות בשוק, הדרך להצליח ועוד.
אסטרטגיית להעריך מחדש, לחשוב מחדש, להתאים מחדש מבוססת על 3 שלבי מפתח:
1
שלב ראשון: להעריך מחדש
גם היועץ העסקי הטוב ביותר יתקשה לסייע לעסק המשפחתי לשפר ביצועים, בלי להבין כיצד הדינמיקה העסקית והמשפחתית משפיעות זו על זו. ולכן, כדי להבין אילו חסמים מונעים מהעסק להגדיל את רווחיותו, אבצע בשלב הזה שני אבחונים:
אבחון עסקי – בשלב הזה אמפה את ההתנהלות העסקית ואנתח את הצעדים הנחוצים לצורך שיפור ביצועים, לרבות: הכרת המבנה הארגוני, השירותים והמוצרים, תהליכי השיווק והמכירה, תהליכי העבודה, מבנה ההוצאות וההכנסות, מצב התזרים, הכרת הסביבה העסקית ועוד.
אבחון משפחתי – הכרת הדינמיקה המשפחתית, והשפעתה על ההתנהלות העסקית. בשלב זה אכיר את מבנה המשפחה, אמפה מאפיינים עיקריים במערכות היחסים ואבין מיהם אנשי המפתח המרכזיים המשפיעים על העסק המשפחתי, מבפנים ומבחוץ.
אבחון זה יאפשר לי להבין מהן התפיסות המשפחתיות וכיצד הן משפיעות על העסק ועל הנפשות הפועלות. איך משפיעה למשל האמונה ש"לעסק צריך להכניס את כל בני המשפחה", ללא קשר לכישוריהם? או התפישה שמושכים מהעסק כמה כספים שצריך "כדי לעזור לילד"?
2
שלב שני: לחשוב מחדש
כאשר השיקולים העסקיים והמשפחתיים מתנגשים, העסק מתקשה לתפקד. ולכן בשלב זה, אחרי שמיפינו את נקודות החיכוך, אבנה תכנית עבודה מפורטת המגדירה את הפתרונות הדרושים ואת אנשי המפתח עמם נבצע את העבודה, במישור העסקי והמשפחתי.
3
שלב שלישי: להתאים מחדש
בשלב זה נפעיל ליישום התכנית בשטח, כולל התאמת הגדרות התפקידים לצרכי העסק, שינוי וייעול תהליכי עבודה, שיפור מיומנויות אישיות וניהוליות ושיפור מערכות היחסים בין הנפשות הפועלות בעסק המשפחתי.
מתן מענה משולב לצרכים העסקיים ולמניעים המשפחתיים, יאפשר גם לעסק שלכם לבנות תשתית איתנה להצלחה ארוכת טווח.
המוצרים
חיבור המרקם המשפחתי לעשייה העסקית, במסגרת ליווי אישי המטמיע את 3 שלבי מפתח של אסטרטגיית להעריך מחדש, לחשוב מחדש, להתאים מחדש: בשלב הראשון אמפה את המצב הקיים באמצעות אבחון משפחתי ועסקי. בשלב השני אבנה תכנית עבודה מקיפה. בשלב השלישי ניישם את התכנית בשטח, תוך הקניית מיומנויות אישיות ומקצועיות ובאמצעות שיפור מערכות היחסים בין הנפשות הפועלות בעסק המשפחתי.
הליווי אישי מותאם לצרכים העסקיים המשפחתיים ומתבצע על פי רוב במספר רבדים, שבהם פגישות אישיות, עבודה עם צוותים, ייעוץ עסקי לשיפור ביצועים ושיפור מיומנויות אישיות וניהוליות.
- עסקים קיימים – הרוצים לרתום את ההתנהלות והתשתיות הקיימות למען הצלחת העסק.
- עסקים בהתהוות – הרוצים מבעוד מועד לבנות את העסק בצורה בריאה, ברמה העסקית והמשפחתית.
מתן כלים לטיוב ההתנהלות של העסק המשפחתי במסגרת סדנה הנתפרת בהתאם לצרכי החברה, ומתייחסת למגוון היבטים, לרבות:
- איך מבצעים תיאום ציפיות בעסק המשפחתי? מתן כלים להגדרת תפקידים ולצמצום פערים בין התפקוד הרצוי לתפקוד המצוי.
- איך לנהל תקשורת עסקית כאשר בני המשפחה מעורבים רגשית?
- כלים לזיהוי סגנונות התקשורת של בני המשפחה, תוך הבנת הגורמים שמניעים את הצד השני.
- בניית חזון עסקי ומשפחתי – איך יוצרים חזון עסקי משותף, שיעניק ביטוי לחזון הפרטני של כל אחד מבני המשפחה העובדים בעסק?
- אופטימיזציה עסקית במסגרת המשפחתית – חידוד תהליכי השיווק והמכירה, יצירת תהליכי עבודה אפקטיביים, כלים לבניית תזרים ועוד.
נועדו להאיר תהליכים והתנהלויות בעסק המשפחתי, מזוויות פחות מוכרות. העיסוק בזוויות אלה מספק נקודת מבט רחבה יותר על המתרחש בעסק המשפחתי, ומעניק כלים יישומיים לעובדים והמנהלים בהתאם לנושא ההרצאה הנבחר.
בין הנושאים הנלמדים בהרצאות:
- המורכבות של עסקים משפחתיים
- כללים לניהול והתנהלות עסקים משפחתיים
- ציר היחיד והיחד בארגונים משפחתיים
- ניהול זמן והתנהלות אפקטיבית